Peste 40 de persoane vor fi aduse la audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, într-un dosar privind certificate false de vaccinare eliberate de centre de profil din judeţ

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova fac percheziţii, joi 14 octombrie, în mai multe localităţi din judeţ, într-un dosar privind certificate false de vaccinare.

Există un dosar privind certificate de vaccinare false, eliberate în comuna prahoveană Ciorani, pe care procurorii îl instrumentează de mai multe luni. Conform surselor apropiate anchetei, o asistentă medicală ar fi folosit parafa unui medic pentru a elibera certificatele false de vaccinare anti COVID.  În urma anchetei, procurorii au descoperit că certificate de vaccinare false au fost eliberate şi de alte centre de vaccinare din mediul rural din Prahova.

Surse apropiate anchetei, susţin că la audieri vor fi aduse şi mai multe asistente medicale.

IJP Prahova a anunţat că poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, efectuează 17 percheziţii domiciliare, toate în judeţul Prahova, într-o cauză penală în care sunt efectuate cercetări în legătură modalitatea de eliberare a certificatelor de vaccinare anti Covid. Activitatea vizează un centru de vaccinare şi patru cabinete medicale individuale, printre persoanele implicate fiind şi personal medical din cadrul acestor entităţi.  Faptele urmărite penal sunt de luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, fals informatic şi uz de fals.  

Cu această ocazie vor fi puse in executare 35 de mandate de aducere emise pe numele suspectilor.  La activitatea menţionată participă poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova şi Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Prahova.


Surse apropiate anchetei au precizat că percheziţiile au loc în localităţile Buşteni, Sinaia, Ploieşti şi Valea Călugărească, dar şi că anchetatorii verifică documente în acest caz şi la Spitalul Judeţean Ploieşti.