Consiliul Local Ploieşti a început să lucreze fără primarul Andrei Volosevici! Un proiect pe care Volosevici a evitat să îl pună în dezbatere, a fost impus de consilierii din toate partidele, semn că interesul ploieştenilor este mai presus decât orgoliul personal al edilului!

Consiliul Local Ploieşti se va întruni pe 26 august, şedinţa fiind convocată chiar de aleşii locali. Consilierii vor dezbate un proiect privind cedarea către Consiliul Judeţean Prahova a unor terenuri din zona pepinierei SGU de pe strada Găgeni. Terenurile sunt necesare pentru proiectul de construire al unui nou spital judeţean.

Terenurile fuseseră solicitate în luna iulie printr-o hotărâre a CJ Prahova. 

Preşedintele CJ liberalul Iulian Dumitrescu a solicitat terenurile de lângă Spitalul Judeţean pentru extinderea unităţii medicale. Proiectul are şi sursa de finanţare. Primarul, tot liberal, Andrei Volosevici amână transferul terenurilor, probabil din dorinţa ca Dumitrescu să rateze finanţarea! 

Aleşii locali află despre problemă şi considerând că interesul ploieştenilor este pe primul loc, lasă orgoliile şi luptele politice, şi convoacă ei şedinţa pentru dezbaterea proiectului ascuns de Andrei Volosevici în sertar. Înainte de convocare au fost acordate toate avizele comisiilor pentru a putea fi discutat transferul de terenuri, dar edilul nu a avut nicio reacţie, deşi în mod uzual primarul face ordinea de zi a şedinţei. 

Cu alte cuvinte, consilierii locali îi predau primarului Volosevici o lecţie dură de democraţie locală, fiind pentru prima oara în ultimii 20 de ani când o şedinţă este convocată la iniţiativa aleşilor şi nu a edilului!