Aproximativ 500 de umbrele colorate au fost cumpărate de  SC Servicii de Gospodărire Urbană SRL. Achiziţia a fost făcută după ce o furtună puternică a distrus umbrelele folosite ca decoraţiune din centrul Ploieştiulu, punând în pericol viaţa trecătorilor.  Vântul a smuls cablurile ancorate în tencuiala blocurilor din zonă, rupând umbrelele agăţate pe aceste cabluri. Doar o minune a făcut ca nici un trecător să nu fie rănit.

Cele 500 de umbrele noi au costat  7.200 de lei fără TVA, conform Sistemului Electronic de Achiziţii Publice.

SGU Ploieşti a cumpărat 100 de umbrele galbene, verzi şi portocalii, dar şi câte 90 roşii şi vişinii.

Într-o primă etapă, autorităţile locale, tot prin SGU Ploieşti, au achiziţionat 400 de umbrele colorate. Acestea au fost distruse în urmă cu aproximativ zece zile de o furtună puternică .

Noi propunem autorităţilor locale să cumpere măcar 10.000 de umbrele noi. Nu de alta, dar se anunţă că ciclonul care a măturat Belgia şi Germania va ajunge şi în România. Şi ar trebui să fie pe stocul SGU cât mai multe, ca în cazul în care sunt iar distruse să fie înlocuite rapid.... Sau...poate mai sunt rămase prin birourile fostului PDL ceva umbrele verzi sau portocalii şi pot fi reciclate şi transformate în decorative...