Valea Prahovei, la mare căutare! Cu toate că, în cursul zilei de ieri, s-a anunţat cod roşu de vremea rea (ploaie şi vânt), ba chiar şi un ciclon care şi-ar face prezenţa prin zona de sud-est a ţării, românii au decis că nu e rost să renunţe la mini-vacanţa de Rusalii, aşadar au luat cu asalt staţiunile de la munte, în speranţa că prognoza meteo va da, totuşi, greş, iar vremea se va îmbuna.

 

Valea Prahovei, ocupată în proporţie de 75% chiar şi pe vreme rea

 

Cum începând de astăzi, unii români se pot bucura de un weekend prelungit, aferent sărbătorii legale de Rusalii, Valea Prahovei a devenit, ca de obicei, destinaţia numărul unu în preferinţele acestora, având în vedere că vremea rea face ca o mini-vacanţă la mare să fie imposibilă.

 

Aşadar, cei care încă nu s-au hotărât unde or să-şi petreacă vacanţa de Rusalii sunt sfătuiţi să se grăbească, întrucât majoritatea locurilor de cazare sunt deja ocupate, iar cele rămase neocupate au şanse foarte mari să-şi schimbe, cât de curând, statusul.

 

Preţurile, ca de obicei, nu sunt deloc mici, având în vedere că încă suntem în stare de alertă. Chiar şi aşa, capacitatea maxim acceptată a pensiunilor şi hotelurilor a fost aproape bifată. Un an şi jumătate de pandemie şi restricţii pare să-i fi motivat pe români să călătorească mai mult şi în orice condiţii. Chiar şi pe cod roşu de vânt şi ploaie!

 

Mai mult, astăzi sunt aşteptate cozi interminabile şi ambuteiaje spre Valea Prahovei, dinspre Bucureşti, în mod deosebit la orele serii.

 

 

 

Sursa: www.zin.ro