Prefectura Prahova a informat primăriile mai multor localităţi din judeţ cu privire la deschiderea, de săptămâna viitoare, a noi centre şi fluxuri pentru vaccinarea anti-Covid a populaţiei.

Din 12 aprilie devin funcţionale centrele de la Valea Călugărească (AstraZeneca), Floreşti (AstraZeneca) şi Păuleşti (AstraZeneca), a transmis Prefectura Prahova, prin adresa înaintată în cursul zilei de marţi.

Marţi, pe 13 aprilie, alte centre se deschid la Măneciu (Pfizer), Brazi (Pfizer), Berceni (AstraZeneca), Brebu (Pfizer), Urlaţi (Pfizer), Filipeştii de Pădure (Pfizer) şi Breaza (AstraZeneca), dar şi la Spitalul Municipal Ploieşti – Schuller (Pfizer).

De asemenea, tot din 13 aprilie, la centrul de la Casa Tineretului Câmpina va funcţiona un nou flux de vaccinare.

Prefectura le-a cerut autorităţilor locale să anunţe dacă spaţiile destinate vaccinării sunt pregătite pentru deschidere şi să comunice lista medicilor care vor asigura procesul de vaccinare în aceste centre.

Cel mai recent centru de vaccinare devenit funcţional în Prahova este cel de la Plopeni, deschis  din data de  6 aprilie. Aici este administrat vaccinul Moderna.