Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploieşti au destructurat un grup infracţional organizat specializat în proxenetism. Potrivit anchetatorilor, în perioada noiembrie 2020 – februarie 2021, membrii grupării ar fi racolat mai multe persoane, atât de femei, cât şi bărbaţi, pe care le-ar fi determinat ori cărora le-ar fi înlesnit practicarea prostituţiei, în locaţii din Olanda şi România (municipiul Bucureşti şi judeţul Prahova).

În acest sens, ar fi fost închiriate, în regim hotelier şi pentru perioade relativ scurte, apartamente situate în zone centrale. Veniturile ilicite obţinute zilnic de fiecare persoană care practica prostituţia ajungeau, în mare parte, la membrii grupului infracţional.

La data de 23 februarie 2021, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploieşti, au pus în executare  9 mandate de percheziţie domiciliară. Au fost descoperite şi ridicate sisteme informatice, medii de stocare, telefoane mobile şi înscrisuri. Persoanele cercetate au fost conduse la sediul unităţii de parchet, iar, după finalizarea audierilor, procurorul de caz a dispus măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore faţă de 7 dintre acestea. La data de 24 februarie 2021, cele 7 persoane au fost prezentate Tribunalului Prahova, care a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile. Cercetările continuă cu privire la săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi proxenetism.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.