Cinci percheziţii au fost efectuate, azi, de procurorii şi poliţiştii de criminalitate organizată din Ploieşti la penitenciarul din oraş la persoane bănuite de trafic de substanţe interzise care erau introduse în unitatea de detenţie printr-o modalitate inedită.

 

Din probatoriul administrat a rezultat că substanţele psihoactive erau impregnate pe bucăţi de hârtie, care ulterior erau introduse în penitenciar prin intermediul corespondenţei.

 

După introducere, bucăţile din hârtie erau livrate membrilor grupării care, ulterior, le distribuiau către diverşi consumatori, în schimbul unor sume de bani sau unor bunuri (cafea, ţigări, articole vestimentare).

 

În ceea ce priveşte modalitatea de consumare, bucăţile de hârtie impregnate cu produse psihoactive noi, erau introduse în ţigări şi consumate, fiind astfel foarte greu de depistat activităţile infracţionale desfăşurate. În urma percheziţiilor, au fost ridicate 8 coli din hârtie tip A4, 3 bucăţi de hârtie de diferite dimensiuni, 5 bucăţi de şerveţele şi o bucată de hârtie de dimensiuni aproximativ 100 cm/40 cm, susceptibile a fi impregnate cu substanţe psihoactive.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Ploieşti au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 7 persoane.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploieşti.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.