Cornavirusul a mai închis o primărie din judeţul Prahova.

Autorităţile comunei Târgşoru Vechi anunţau suspendarea activităţii cu publicul a administraţiei locale. În realitate, toată activitatea primăriei este suspendată, astăzi uşile primăriei fiind închise. În schimb, angajaţii de la societatea de servicii publice a comunei şi şeful stadionului Strejnic se plimbau nestingheriţi prin localitate, deşi şi ei sunt contacţi direcţi ai persoanelor infectate.

"Începând cu data de 05.10.2020 şi până pe data de 09.10.2020 activitatea cu publicul a Primăriei Comunei Târgşoru Vechi se sistează, potrivit unui anunt publicat pe pagina de Facebook.  Potrivit unui anunţ postat pe Facebook, în perioada menţionată activitatea primăriei se mută în mediul online, sesizările cetăţenilor putând fi transmise prin e-mail, fax sau prin telefon, în vederea soluţionării sau informării. Instituţia va avea acelaşi program de funcţionare.

Date de contact:

Adresa: Sat Strejnicu, str.Principală, nr. 200
Localitatea: Tîrgsoru Vechi
Judet: Prahova
Tara: Romania
Cod postal: 107590
Telefon: 0244-482291
Fax: 0244-482291"
, este anunţul autorităţilor locale.

Conform unor surse, una dintre angajatele primăriei a fost diagnosticată ca fiind infectată cu noul coronavirus cu doar 48 de ore înainte de alegerile locale din 27 septembrie. Femeia era preşedintă a uneie dintre secţiile de votare din comună şi a fost înlocuită cu...un alt angajat al adminisitraţiei locale.

Interesant este că, în mod normal, activitatea primăriei trebuia suspendată chiar din acea săptămână, pentru că mai mult cetăţeni ne-au semnalat faptul că în clădirea Primăriei Târgşoru Vechi angajaţii NU POARTĂ MASCĂ!

Cu toate acestea, coronavirusul a fost pitit sub preş, iar în toate cele 7 secţii de votare din comuna Târgşoru Vechi au existat cel puţin 3 angajaţi ai primăriei în comisiile de votare (preşedinţi, vicepreşedinţi şi membri ai PNL!!!).

Cu alte cuvinte, cei peste 4200 de oameni care s-au prezentat la urne pentru a alege primarul comunei au fost expuşi infectării cu coronavirus şi considerăm că ar trebui să avem un punct de vedere public atât al DSP Prahova, cât şi al Prefecturii Prahova în legătură cu situaţia respectivă.

Inconştienţa autorităţilor locale ar putea transforma localitatea într-un adevărat focar de coronavirus, la fel ca în multe localităţi din ţară.

Vom reveni cu amănunte.