De la începutul epidemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova, 4813  persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Din totalul prahovenilor testaţi pozitiv cu noul coronavirus, de la începutul epidemiei, 163 au decedat, conform raportărilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova. Ultimele decese asociate infecţiei cu SARS-CoV-2 au fost în rândul unei persoane de sex feminin (84 ani) cu comorbidităţi şi a trei persoane de sex masculin (57,73 şi 76 de ani). Bărbatul, în vârstă de 57 de ani, nu avea comorbidităţi, potrivit DSP Prahova.

Cele 74 de persoane nou confirmate cu SARS-CoV-2, în Prahova, fac parte din următoarele categorii de vârstă:

0-18 ani - 10

19 ani -29 ani - 4

30 ani -39 ani - 13

40 ani -49 ani - 12

50 ani -59 ani - 24                                             

60 ani -69 ani - 5

70 ani -79 ani - 5

Peste 80 de ani- 1

Direcţia de Sănătate Publică Prahova a identificat un nou focar în cadrul unui atelier din Bărcăneşti. Patru angajaţi dintre cei 26 testaţi au fost confirmaţi cu SARS-CoV-2. Spaţiul de lucru a fost dezinfectat, iar activitatea a fost sistată până pe data de 21 septembrie.

În continuarea informării privind situaţia cazurilor confirmate, în data de 04 septembrie, la Centrul de plasament de la Filipeştii de Târg, aflat în subordinea DGASPC Prahova, în urma retestării tuturor beneficiarilor, au mai fost descoperiţi ca fiind infectaţi cu noul coronavirus încă şapte copii, numărul minorilor confirmaţi ajungând la 20. Tot aici, încă două persoane, din rândul angajaţilor, au fost testate pozitiv. Astfel, focarul are în prezent 27 de cazuri active (20 de beneficiari şi şapte angajaţi). Copiii nou confirmaţi au fost evaluaţi şi izolaţi la Spitalul Municipal din Câmpina. În prezent, în unitatea medicală sunt internaţi nouă dintre cei 20 de beneficiari, iar ceilalţi 11 sunt izolaţi în centrul de plasament.   

Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19, în Prahova, este de 328, dintre care 265 de paturi sunt ocupate. La ATI, 18 locuri alocate bolnavilor cu SARS-CoV-2 dintre cele 28 existente la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Unitatea de Terapie Mobilă din Ploieşti şi Spitalul Municipal Câmpina au fost raportate ca fiind ocupate.

(*Situaţia este în dinamică, iar aceste informaţii pot suferi modificări de la o oră la alta)

De la intrarea în vigoare a Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, la nivelul judeţului Prahova, Direcţia de Sănătate Publică a emis 1291 de decizii de izolare şi 5360 de decizii de carantină.

                                            

Numărul de teste realizat în judeţ, de la începutul epidemiei şi până în prezent, este de 22624 (nu sunt incluse în acest număr testele efectuate la cerere), conform centralizării DSP Prahova.

 

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne au continuat acţiunile privind ordinea şi siguranţa publică şi alte misiuni impuse de contextul actual.

 

Au fost efectuate verificări la 1187 de persoane dintre cele care au decizii de carantină sau de izolare la domiciliu, emise de către DSP Prahova. Au fost legitimate alte 1248 persoane, 857 de auto au fost oprite în trafic în vederea controalelor specifice contextului şi 95 societăţi comerciale au fost, de asemenea, verificate.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 83 de sancţiuni (42 în baza Legii 61/91 în context Covid-19, 40 pentru pentru nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilienţei comunităţilor conform Legii 55/2020, una pentru fapte de natură economică).

Valoarea totală a amenzilor a fost de 19900 lei.

A fost deschis şi un dosar de cercetare penală pentru o persoană în baza art.352 CP privind zădărnicirea combaterii bolilor.