Un echipaj al Poliţiei Locale Ploieşti s-a deplasat, în weekend, pe strada Gh. Grigore Cantacuzino, ca urmare a unei sesizări înregistrate la dispeceratul instituţiei, prin care era semnalată prezenţa unor persoane fără adăpost în parcul de joacă pentru copii, în apropierea zonei Podul Înalt.

            La faţa locului, poliţiştii locali au depistat o familie cu doi copii minori, unul având vârsta de 3 ani, iar celălalt de o lună, care dormeau într-un foişor instalat în parcul de joacă.

În urma verificărilor întreprinse, au fost identificaţi numiţii P. Marian, de 44 ani, cu domiciliul în Ploieşti şi Z. Melinda, de 37 ani, cu domiciliul în municipiul Bucureşti, care au menţionat că sunt în trecere prin oraş şi intenţionează să ajungă în localitatea prahoveană Valea Plopului, pentru a cere găzduire la adăpostul părintelui Nicolae Tănase. Asupra lor au fost găsite patru sacoşe cu haine şi mâncare.

Poliţiştii locali au condus şi predat cele patru persoane lucrătorilor Centrului de Plasament din cadrul Complexului de Servicii Comunitare „Sf. Andrei” din Ploieşti, care dispune de un centru maternal destinat protecţiei şi sprijinului mamei şi copilului aflaţi în dificultate.