În Prahova, în weekend, au fost confirmate noi îmbolnăviri cu noul virus, astfel că, de la începutul epidemiei, la nivelul judeţului, până ieri figurau infectate cu virusul SARS-CoV-2 un număr total de 2.632 de persoane.

 

Dintre acestea, 104 au decedat, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, ultimele decese raportate fiind în cazul a trei persoane de sex feminin, cu vârstele de 59, 66 şi 77 de ani, şi una de sex masculin, cu vârsta de 51 de ani, toţi bolnavii prezentând comorbidităţi.

 

Potrivit ultimelor raportări, în spitalele din judeţ, unde sunt trataţi bolnavi COVID-19, în secţiile de Terapie Intensivă sunt internaţi 23 de pacienţi, dintre care 17 erau ventilaţi.

 

De la intrarea în vigoare a Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, la nivelul judeţului Prahova, Direcţia de Sănătate Publică a emis 230 de decizii de izolare şi 1.690 de decizii de carantină.

 

Numărul de teste realizat în judeţ, de la începutul epidemiei şi până în prezent, este de 15.543 (nu sunt incluse în acest număr testele efectuate la cerere de către angajatori şi persoanele care fac astfel de verificări pentru a merge în vacanţe în acele ţări care solicită un astfel de test), conform centralizării DSP Prahova.

 

Pe de altă parte, sâmbătă, ministrul Sănătăţii a menţionat, din punctul său de vedere, care sunt cauzele pentru care şi în Prahova s-au înregistrat atât de multe noi cazuri de îmbolnăviri. ”Dacă mergem pe zone, avem cea mai mare rată de infectare în Argeş, Prahova, Dâmboviţa, Braşov, Bucureşti. Dacă ne gândim la Argeş, Prahova, Dâmboviţa, acolo e strict transportul navetiştilor, pe locul doi este turismul. În celelalte zone, pe locul întâi vin infectările din turism, adică oamenii au fost în vacanţă, s-au infectat şi s-au întors acasă. Sperăm să asistăm la o stabilizare şi să ne îndreptăm spre un parcurs descendent”, a declarat ministrul Nelu Tătaru, sâmbătă.