Purtarea măştii în spaţii publice deschise devine obligatorie în spaţiile publice din judeţul Prahova. Măsura intră în vigoare începând cu data de 1 august 2020.

Prefectura Prahova a explicat, într-un comunicat de presă, că spaţiu public deschis se referă la zone precum pieţe, târguri, zone de aşteptare, zone de desfăşurare a evenimentelor publice, pelerinaje, etc.

”Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova s-a întrunit, joi, 30 iulie 2020, într-o şedinţă extraordinară în care a fost dezbătută şi aprobată Hotărârea nr.42/2020, privind obligativitatea purtării măştii în spaţii deschise, pe toată durata stării de alertă.

Măsura vine pe fondul creşterii alarmante a numărului de cazuri de infectare cu şi îi vizează pe toţi cei care locuiesc şi/sau circulă pe teritoriul judeţului.


Hotărârea CJSU Prahova nr.42/2020 va intra în vigoare de la 1 august 2020, începând cu ora 07.00.

Purtarea măştii, astfel încât să acopere nasul şi gura, va fi obligatorie, în spaţii publice deschise, cum ar fi pieţele, târgurile, zonele de aşteptare (staţii de autobuz, peroane şi altele asemenea), zonele în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, în intervalele orare: 07.00-11.00 şi 15.00-23.00. Exceptaţi de la această regulă sunt copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

Spaţiile şi intervalele orare au fost stabilite, la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică, luând în considerare probabilitatea prezenţei concomitente a unui număr mare de persoane între orele şi în locurile unde se constată dificultăţi în asigurarea distanţei fizice de protecţie sanitară, conform legii.

Decizia de astăzi a CJSU Prahova este transpunerea în aplicare a unei prime măsuri dintre cele propuse de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (Hotărârea nr.37/2020) şi aprobate de Executiv prin Hotărârea de Guvern nr.553, în data de 29 iulie. În funcţie de evoluţia situaţiei, în zilele următoare, se poate extinde intervalul orar pentru purtarea obligatorie a măştii în spaţiile deschise şi/sau limitarea programului de lucru la terase, cluburi, baruri, precum şi al altor operatori de profil.”