Anunţată de ieri, astăzi a avut loc conferinţa de presă a conducerilor judeţene a PNL şi USR Prahova, menită să anunţe alianţe electorale locale.

 

Iar locul „ochit” de cele două partide pentru a ţine o conferinţă de presă politică a fost…..acoperişul primăriei ploieştene, loc unde, la ora 11.00, s-au mobilizat în acest sens.

 

Problema este foarte gravă deoarece clădirea a fost donată de OMV Petrom municipalităţii ploieştene doar pentru desfăşurarea activităţilor administrative specifice, fiind excluse activităţile politice.

 

În acest context, în şedinţa de azi a consiliului local, consilierii social-democraţi şi cei ai ALDE au solicitat să li se pună la dispoziţie aprobarea dată pentru o astfel de manifestare politică, fiind ştiut că ea este interzisă cu desăvârşire. Evident că nimeni nu ştia nimic, primarul liberal Dobre făcându-se că plouă ! Averse cu descărcări electrice.

 

Faţă de această situaţie, consilierii PSD şi ALDE au părăsit sala, nu înainte de a solicita ca în scris să li se comunice aceste documente, gestul  fiind unul de protest la adresa politizarii administraţiei locale.

 

Faptul care poate părea cu importantă mică este extrem de grav deoarece la acest moment OMV poate solicita rezilierea donaţiei şi restituirea imobilului dat anterior municipalităţii, implicarea lor în politică nefiind o atitudine agreată de boardul acestei companii.

 

Iar prezenţa politicienilor într-o conferinţă de presă în primărie este un gest de neînţeles şi, în acelaşi timp, iresponsabil !