Până la această dată, de la începutul epidemiei, la nivelul judeţului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV 2 un număr de 1253 persoane. Dintre acestea 185 au fost declarate vindecate şi externate. Numărul de decese este de 56.
Conform datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Prahova, în spitalele din judeţ, unde sunt trataţi bolnavi COVID-19, în secţiile de Terapie Intensivă, sunt internaţi 16 pacienţi, dintre care 14 sunt intubaţi. 
Potrivit ultimelor informaţii, furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Prahova, au fost identificate două noi focare de infectare cu SARS-CoV2, în două dintre secţiile Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, unde, până în prezent, au fost confirmate 22 cazuri pozitive din cadrul personalului medical, dintre care 17 într-o secţie, 5 pe altă secţie. În vederea prevenirii răspândirii infectării cu virusul SARS-CoV 2,  au fost adoptate următoarele măsuri:
- Anunţarea şi trimiterea personalului cu rezultate pozitive către Secţia de Boli Infecţioase;
- Sistarea internărilor;
- Testarea tuturor pacienţilor existenţi la nivelul secţiilor;
- Asigurarea asistenţei medicale a pacienţilor cu personal doar din cadrul secţiilor (se sistează contractele cu medicii din afara secţiilor);
- Sistarea activităţii secţiilor în Ambulatoriul de specialitate;
- Testarea în regim de urgenţă a persoanalului secţiilor din Ambulator;
- După externarea pacienţilor se va efectua dezinfecţia terminală la nivelul secţiilor, în toate spaţiile;
- Personalul rămas v-a fi retestat în 23 şi 24 iulie;
Totadată s-a dispus respectarea cu stricteţe a următoarelor:
- Efectuarea triajului epidemiologic la începutul fiecărui schimb de lucru;
- Purtarea echipamentului de protecţie corespunzător activităţii desfăşurate;
- Masca de protecţie va fi purtată, cu schimbare la 4 ore;
- Se va respecta distanţa de 1,5 me între persoane  în spaţiile comune;
- Personalul care prezintă simptomatologie respiratorie nu se va prezenta la serviciu; se va prezenta la UPU pentru efectuarea investigaţiilor şi stabilirea diagnosticului;
- Respectarea tuturor normelor de igienă;
- Interzicerea folosirii aparatelor de aer condiţionat.
 
Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne au continuat acţiunile privind ordinea şi siguranţa publică şi alte misiuni impuse de contextul actual. 
Au fost efectuate verificări la 278 persoane dintre cele care aveau recomandare de izolare la domiciliu, iar alte 48 persoane au fost legitimate. Au fost verificate în trafic 15 autovehicule pentru efectuarea controalelor specifice acestui context. Au fost controlate şi 23 de societăţi comerciale.
În urma acestor demersuri, au fost aplicate 37 sancţiuni: 
- în baza Legii nr. 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, cu modificările şi completările ulterioare, în contextul COVID-19, au fost aplicate 20 sancţiuni;
- conform Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, au fost aplicate 17 sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilienţei comunităţilor.
Valoarea totală a amenzilor a fost de 7600 lei.
 
Documentele oficiale emise la nivel naţional în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secţiunea ”Hotărâri şi legislaţie”. Amintim că o altă pagină web, ce cuprinde informaţii de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus, este www.cnscbt.ro. (Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică).
Cetăţenii sunt sfătuiţi să se informeze doar din surse oficiale, dar şi să apeleze pentru recomandări sau alte informaţii la TELVERDE - 0800.800.358.
 
Instituţia Prefectului – Judeţul Prahova 22 iulie 2020