La nivelul judeţului Prahova, în data de 02 iulie 2020, sunt monitorizate de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) 1509 persoane aflate în izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore au ieşit de sub această măsură 132 de persoane şi au intrat alte 131. În carantină instituţionalizată se mai află 16 cetăţeni.

 

De la începutul epidemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova, 472 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus,

Dintre acestea, 46 sunt pacienţi ai două centre de dializă din Prahova. La unul dintre centre au fost realizate 273 de teste în rândul pacienţilor, 43 dintre ele fiind pozitive, iar la al doilea au fost prelevate 122 de probe, dintre care trei au fost pozitive. În aceste situaţii, Direcţia de Sănătate Publică Prahova a dispus să fie realizată şi testarea întregului personal (72 la primul centru şi 28 la cel de-al doilea), dar şi retestarea pacienţilor ale căror rezultate au fost, în primă fază, negative.

De asemenea, la una dintre secţiile Spitalului de Pediatrie din Ploieşti au fost identificate, până acum, cinci asistente care prezintă noul coronavirus. Două dintre ele au primit rezultatele la începutul acestei săptămâni, iar celelalte trei se numără printre cei 12 contacţi direcţi ai primelor două cadre medicale depistate pozitiv. Rezultatele celorlalţi contacţi au fost negative. În acest caz, Direcţia de Sănătate Publică şi conducerea unităţii medicale urmează să ia o decizie privind activitatea secţiei unde au fost cazurile de infectare cu SARS-CoV-2.

De la începutul epidemiei şi până în prezent, dintre pacienţii confirmaţi cu noul coronavirus, 16 au decedat, iar 114 au fost declaraţi vindecaţi şi externaţi.    

Totodată, în baza Ordinului ministrului Sănătăţii nr.1137/2020, pe parcursul zilei de 01 iulie, au mai fost externaţi doi pacienţi asimptomatici sau cu forme uşoare ale bolii COVID-19. Aceştia au obligaţia să mai stea încă patru zile în izolare la domiciliu. Conform prevederilor Ordinului de ministru, pe durata izolării, monitorizarea stării de sănătate a acestor pacienţi se face de către medicul de familie, zilnic, prin telemedicină. Cei care nu sunt înscrişi la un medic de familie sunt monitorizaţi zilnic de către DSP.

 

În secţiile de Terapie Intensivă din judeţ, destinate îngrijirii bolnavilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, sunt internaţi unsprezece pacienţi (nouă sunt ventilaţi mecanic).

 

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acţiunile privind ordinea şi siguranţa publică şi alte misiuni impuse de contextul actual.

Pe parcursul zilei de 01 iulie, au fost efectuate verificări la 1627 de persoane dintre cele care se aflau în izolare la domiciliu şi au fost aplicate şase sancţiuni, în valoare de 2000 de lei.

 

Documentele  oficiale emise la nivel naţional în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secţiuna Hotărâri şi legislaţie.  Amintim că o altă pagină web ce cuprinde informaţii de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus este www.cnscbt.ro. (Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică).

Cetăţenii sunt sfătuiţi să se informeze doar din surse oficiale, dar şi să apeleze pentru recomandări sau alte informaţii la TELVERDE - 0800.800.358.

 

INSTITUŢIA PREFECTULUI – JUDEŢUL PRAHOVA

02 IULIE 2020