Super eroii nu există doar în poveşti.

A demonstrat-o sâmbătă plt. Popa Constantin care se afla împreună cu fratele său, maistru militar la USISU Ciolpani, in timpul liber, in apropierea locuinţei.

Cei doi au asistat la producerea unui accident grav în localitatea prahoveană Valcanesti, între doi biciclisti. În urma impactului , unul dintre aceştia a intrat în stop cardio-respirator.

Cei doi pompieri aflaţi la aproximativ 50 m fata de locul evenimentului au acţionat rapid, având la indemana si o trusă de prim ajutor.

Salvatorul a procedat, de îndată, la efectuarea manevrelor de resuscitare timp de aproximativ 20 de minute până la sosirea echipajului SMURD.

Constantin este pompier- paramaedic, fiind încadrat pe ambulanţa SMURD din cadrul Detaşamentului 1 de Pompieri Ploiesti.
Desi este foarte tanar, este un profesionist desăvârşit, cu o experienţă de 7 ani, dar în primul rând un om un suflet mare.

Dragostea faţă de semeni şi dorinţa puternică de a-i salva ori de câte ori este nevoie, sunt trăsături care fac parte din caracterul salvatorului. Atunci când vine vorba de salvarea vieţilor oameneşti fiecare minut contează, iar ajutorul acordat poate face diferenţa.