Un bărbat în vârstă de 62 de ani, infectat cu , darcare suferea şi de alte afecţiuni medicale a murit, sâmbătă dimineaţă, la secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Ploieşti.

Pacientul a fost internat în data de 5 mai, iar în ultimele zile starea sa  a fost gravă, fiind ventilat mecanic.

Pe 6 mai, bărbatul a fost confirmat ca fiind infectat cu , iar în aceeaşi zi a fost transferat la terapie intensivă. Avea diabet şi suferea de o boală cardiovasculară

Astfel, bilanţul oficial din Prahova ajunge la cinci morţi.

Vorbim despre decese cauzate de coronvirus, susţin autorităţile, care au anunţat că nu iau în calcul şi cazul femeii de 90 de ani care a murit mai spre începutul lunii, în cazul ei, deşi fusese infectată, cauza decesului fiind un infarct.

La Judeţean au decedat şi cei doi pacienţi care fusese transferaţi în stare gravă din Braşov, ambii intubaţi, însă decesele lor sunt raportate de judeţul de provenienţă.

Astfel, de la începutul epidemiei şi până în prezent, au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu noul 79 de prahoveni. Dintre aceştia, cinci au decedat, 64 au fost declaraţi vindecaţi şi externaţi, iar zece se află internaţi.

Doi dintre ei sunt în stare gravă, fiind internaţi la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti (un pacient) şi cea a Spitalului Municipal Câmpina (un pacient), unde sunt ventilaţi mecanic.

La nivelul judeţului Prahova, în data de 16 mai 2020, sunt monitorizate de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) 118 persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore, de sub măsura izolării voluntare şi, implicit, evidenţa DSP-ului, au ieşit opt persoane şi au intrat alte 11. În carantină instituţionalizată se află 290 persoane