După ce s-a bătut cu pumnul în piept că nu va accepta un preţ al gigacaloriei decât sub 200 de lei, punând tălpi oricărei discuţii rezonabile cu operatorul de termie, primarul liberal Adrian Dobre este la câteva ore înainte de a înclina steagul şi de a propune Consiliului Local Ploieşti aprobarea unui preţ al căldurii şi al apei calde care îi va îngenuchia pe ploieştenii!

Concret, după “negocierile” care au avut loc astăzi la Bucureşti, Dobre va convoca şedinţa de îndată a legislativului ploieştean cu propunerea de a aduce imediat preţul gigacaloriei la enorma suma de 337,41 lei! Suma este extrem de mare şi imposibil de susţinut de către ploieşteni, mai ales în situaţia în care se va propune şi eliminarea subvenţiei susţinută şi acordată prin vot, în luna ianuarie 2019, de către majoritatea PSD-ALDE din consiliu.

Chiar şi acest preţ este unul considerat “convenabil” de către Dobre deoarece mărul otrăvit îl constituie aprobarea noii formule de calcul al preţului gigacaloriei, formulă care, după avizarea ei de către ANRE, va creşte şi mai mult preţul unitar, estimându-se un preţ de aproximativ 420 lei pentru populaţie!

În fine, nu putem să vă spunem că acest preţ va putea fi păstrat numai în condiţiile în care operatorul va livra ploieştenilor o cantitate estimată de 865.205 Gcal pe o perioada de doi ani de la aprobarea hotărârii. Dacă se va livra o cantitate mai mică, din nou va creşte preţul!

Noi nu mai comentăm. Va lăsăm pe dumneavoastră să va exprimaţi mulţumirea faţă de cel mai mare mincinos din istoria Primăriei ploieştene! Acelaşi care în luna ianuarie arunca ocară asupra consilierilor locali PSD-ALDE pentru majorarea preţului la 237,35 lei şi acoperirea diferenţei prin subvenţii şi care, la 1 aprilie, inunda internetul cu comunicatul privind rezolvarea situaţiei. Da ! Problema a fost rezolvată, aşa cum vedeţi mai sus ! Iresponsabil şi în stilul lui Dobre ! Hai, să trăiţi bine !