Atitudine surprinzătoare a primarului oraşului prahovean Slănic, Remus Moraru!

Într-o postare publică pe reţeaua de socializare Facebook, edilul prahovean anunţă că s-a opus amenajării unui centru de carantină în localitate şi publică o adresă primită de la Prefectura Prahova în care i se reaminteşte că potrivit legislaţiei actuale, autorităţile locale au obligaţia de a asigura spaţii special amenajate pentru carantină.

În prima fază, primarul PNL a dezvăluit şi locaţia centrului de carantină, deşi această informaţie trebuie ţinută secretă de autorităţi, dar ulterior a editat postarea şi a şters locaţia exactă. Din păcate o astfel de abordare a epidemiei de coronavirus riscă să transforme zeci de localităţi din Prahova în focare, ceea ce ar putea duce la un dezastru pentru judeţ.

În centrul de carantină de la Slănic au fost mutaţi şi o parte dintre românii întorşi din Marea Britanie, care au aşteptat ore în şir într-un autocar în Parcul Municipal Vest.

Conform Jandarmeriei Prahova, în timpul transferului a existat un incident.

"În timpul transportului către un spaţiu de carantină, într-o curbă din Poiana Vărbilău, şoferul autocarului a fost nevoit să frâneze în scurt, ceea ce a generat un mic incident în rândul câtorva dintre persoanele aflate în mijlocul de transport. Una dintre ele a acuzat faptul că din cauza frânării copilul i s-ar fi lovit. Acesta a fost văzut de către un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Prahova, neprezentând vreo leziune sau altă problemă generată în urma frânării, părinţii semnând concluziile controlului echipajului SAJ.

Precizăm că persoanele în cauză au fost recalcintrante pe tot parcursul transferului către locul de carantină. Şi-au manifestat o serie de nemulţumiri şi în „zona-tampon“, din Parcul Municipal Vest, şi pe traseu, dar şi la cazarea în spaţiul de carantină. Reamintim că este o situaţie de urgenţă şi facem apel să înţeleagă contextul!", a anunţat IJJ Prahova.