Doi medici şi trei asistente din Prahova sunt infectaţi cu coronavirus. Aproximativ 70 de angajaţi ai spitalelor dau fost plasaţi în izolare la domiciliu.

Un medic neonatolog şi trei asistente medicale de la spitalul SanConfind şi un medic urolog de la Spitalul Municipal Câmpina au primit confirmarea că sunt infectaţi cu COVID-19. Toţi sunt internaţi în spital pentru tratament de specialitate.

În urma anchetelor epidemiologice făcute de DSP Prahova, 68 de angajaţi ai celor două spitale au fost plasaţi în izolare la domiciliu.

Situaţie realmente îngrijorătoare la cele două unităţi medicale din Câmpina şi Poiana Câmpina - Spitalul Municipal, respectiv, Spitalul SanConfind. Ştiţi deja din articolele noastre anterioare că s-a confirmat infectarea cu COVID-19 la un medic urolog de la Spitalul Municipal şi un medic neonatolog de la SanConfind, precum şi la trei asistente medicale de la SanConfind. Toate aceste cadre medicale sunt în prezent internate în spital. În urma anchetelor epidemiologice efectuate de DSP, 68 de persoane din cele două spitale, contacţi direcţi ai medicilor infectaţi, sunt în la domiciliu.

Conform Direcţiei de Sănătate Publică Publică Prahova în autoizolare la domiciliu se află  13 medici, 40 de asistente medicale, 7 infirmiere, 6 îngrijitoare, o farmacistă şi un brancardier.

Din păcate cadrele mediale vor fi indisponibile pentru o perioadă de minim două săptămâni, dar reprezentanţii DSP susţin că la nevoie vor fi detaşaţi medici din alte spitale pentru a acoperi problemele apărute, mai ales că Spitalul din Câmpina a fost desemnat unitate medicala suport pentru pacientii cu COVID-19