Situaţie disperată la Maternitatea din Ploieşti. Unitatea medicală nu mai are măşti special de tip FFp2 si FFp3, măşti necesare în protecţia împotriva infectării cu . În acest moment stocul este 0!

Cadrele medicale sunt disperate şi fac apel la firmele care pot dona astfel de materiale sanitare, sperând că cineva va putea rezolva rapid această problemă foarte gravă.

“Avem copiii, familii. Nu se poate să fim expuşi zilnic. Sunt sute de cadre medicale bolnave în toată ţara şi a ajuns să ne fie teamă să acordăm consultaţii. Ni se cere să vindecăm pacienţii, dar la sănătatea noastră cine se gândeşte? Stocul este 0 de câteva zile. Am consultat zilele trecute o gravidă care se întorsese de o săptămână din Italia”, ne-a spus sub protecţia anonimatului unul dintre medicii de la Spitalul de Obstetrică Ginecologie Ploieşti

"Suntem expuşi şi noi şi familiile noastre. Totul este la limită: combinezoane, mănuşi, dezinfectanţi. Suntem în depresie. Zilnic ne gândim că putem ajunge ca la Suceava. Mai grav e că pacientele mint în triaj şi suntem expuşi cu toţii. Mă sperie atâta iresponsabilitate şi nepăsare. Sper că există firme din Ploieşti care ne pot ajuta rapid.", ne-a spus şi una dintre asistentele medicale.

„Avem stocuri minime. Ne luptăm în fiecare zi să asigurăm măşti şi materiale. Avem 1.000 de măşti chirurgicale, dar nu avem măşti ultra-speciale – FFp2 şi FFp3. Stocul în acest caz este 0. În urma intervenţiilor repetate pentru furnizarea şi asigurarea de echipamente avem 100 de combinezoane, biocide pentru personal – 137 litri, biocide pentru suprafeţe  (PP2) – 309 litri şi 60 de cutii cu tablete cu clor diclosol”, a declarat, pentru observatorulph.ro,  dr. ec. Alexandru Gheorghe, managerul Spitalului de Obstetrică Ginecologie Ploieşti.

În unitatea medicală îşi desfăşoară activitatea 33 de medici şi 80 de asistente.