Guvernul aplică o lovitură extrem de grea românilor. Conform unui ordin al ANSVSA, porcii nu vor mai putea fi crescuţi în afara fermelor de suine.

 

Lovitura este una extrem de puternică, asta pentru că România este una dintre ţările cu cel mai mare consum de carne de porc, iar mulţi oameni îşi cresc animalele în propria gospodărie.

 

Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a emis un set de reguli mai stricte pentru crescătorii de porci printre acestea aflându-se şi interzicerea creşterii porcinelor la stâne, tabere de vară, cantoane silvice, cantoane de pe lângă diguri şi societăţi agricole vegetale.

 

Astfel, cu excepţia fermelor de suine, alte forme de exploataţii nu vor mai putea să deţină suine nici pentru autoconsum, dar nici în scopuri comerciale, potrivit unui proiect de ordin al Preşedintelui ANSVSA pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind condiţiile de biosecuritate în exploataţiile de porcine şi pentru modificarea şi completarea unor norme sanitar – veterinare.