Atenţionarea de tip cod roşu de vânt  se menţine în zonele înalte, până la ora 18.00. Vântul ce suflă cu putere (până la 180 de km/h), în Carpaţii Meridionali, a făcut prăpăd în Bucegi. Păduri întregi au fost culcate la pământ, încă de la episodul de cod roşu din data de 5-6 februarie, iar noul episod de vânt extrem de puternic se pare că a agravat situaţia.

 

În zona montană de la graniţa judeţelor Dâmboviţa şi Prahova vântul puternic a culcat la pământ sute de copaci. A fost nevoie de aproximativ o săptămână ca, spere exemplu, pe DJ 713, drum ce este la graniţa din Dâmboviţa şi Prahova (Trans Bucegi) să fie îndepărtaţi de pe şosea copacii doborâti de vânt .

 

Noul episod de vânt extrem de puternic (23-24 februarie) a doborât la pământ alţi copaci în Bucegi, pe DJ 713. Conform unor informaţii în zona cabanei Cuibul Dorului câţiva copaci, căzuţi la pământ, împiedică circulaţia.

 

În schimb în zona mai înaltă vântul a doborât sute de copaci, acolo unde deja erau crete goluri în pădurea montană, după episodul de vânt (cod roşu) din data de 5-6 febr