Doi funcţionari din cadrul Gărzii de Mediu şi APM Dâmboviţa, suspectaţi pentru fapte de corupţie, au fost reţinuţi de către procurorii DNA Ploieşti pentru 24 de ore. Împotriva acestora a fost demarată acţiunea penală.

Potrivit comunicatului DNA Ploieşti este vorba de Rizea Vigil Valentin, comisar în cadrul Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Dâmboviţa, la data faptelor, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită în formă continuată. A doua persoană vizată este Nica Mirel director executiv în cadrul Agenţiei Judeţene pentru Protecţia Mediului Dâmboviţa, la data faptelor, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile concurente de:
şantaj;  luare de mită în formă continuată. Din ordonanţele de reţinere întocmite de procurori a reieşit că, în cauză există date şi probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă potrivit căreia, în perioada aprilie 2013 - iunie 2014, inculpaţii Rizea Virgil Valentin şi Nica Mirel au primit de la inculpatul Bănică Ion Orlando, director de producţie la S.C. RO ECOLOGIC COMBUSTIBIL ALTERNATIV S.R.L. Bucureşti - Punct de lucru Fieni, în mod repetat, sume de bani şi bunuri în cuantum total de circa 5.000 de lei şi respectiv 2500 lei, pentru ca, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, să favorizeze societatea, inclusiv prin tolerarea încălcărilor prevederilor legale în materia protecţiei mediului constatate.  Totodată, în perioada decembrie 2013 - iulie 2014, prin acte de ameninţare cu darea în vileag a unor nereguli constatate în activitatea derulată de S.C. RO ECOLOGIC COMBUSTIBIL ALTERNATIV S.R.L. – Punct de lucru Fieni, inculpatul Nica Mirel i-a determinat pe reprezentanţii agentului economic să încheie un contract de prestări servicii de publicitate cu o societate comercială. Este de menţionat faptul că inculpaţii Rizea Virgil Valentin şi Nica Mirel sunt suspectaţi şi de săvârşirea altor fapte de aceeaşi natură. Inculpaţilor RIZEA VIRGIL VALENTIN şi NICA MIREL, li s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentaţi, la data de 09 septembrie 2014, Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii.