Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit termenul la care va începe judecata apelului penal declarat de către Direcţia Naţională Anticorupţie precum şi a celui declarat de către Primăria Ploieşti, prin primarul Adrian Dobre, ambele împotriva hotărârii Curţii de Apel Ploieşti prin care fostul primar al Ploieştiului, Andrei Volosevici, a fost achitat pentru mare corupţie.

 

Reamintim că primarul Adrian Dobre a formulat apel împotriva hotărârii de achitare a lui Volosevici, apelul primăriei fiind înregistrat la instanţa care a pronunţat hotărârea fix în ultima zi a anului trecut.

 

De atunci s-au schimbat foarte multe în peisajul politic ploieştean, Dobre fiind înlăturat de către liberali de la o nouă candidatură pentru funcţia de primar, motivat de scorul extrem de mic pe care l-a înregistrat în sondaje.

 

În locul lui a fost ales chiar…..inculpatul împotriva căruia Dobre a declarat apelul şi a cărui crucificare o cere instanţei superioare, Volosevici fiind deja anunţat drept candidat al liberalilor pentru Primăria Ploieşti 2020, deşi nu îndeplineşte criteriile de moralitate şi integritate impuse de partid.

 

Procesul lui Volosevici va începe la dată de 5 martie 2020, dată la care este stabilit primul termen.

 

Dat fiind că dosarul priveşte fapte cu o vechime mare este posibil ca termenele acordate în cauza să fie scurte, astfel încât, până la alegerile locale din iunie a acestui an, apelul să fie soluţionat.

 

Iar de rezultatul acestui apel să depindă într-o proporţie foarte mare cine va ocupa fotoliul de primar în Ploieşti, pentru următorii 4 ani.