DNA monitorizează dosarul lui Andrei Volosevici, candidatul PNL la Primăria Ploieşti, în care acesta a fost acuzat de corupţie şi în care a fost achitat de Curtea de Apel Ploieşti.

Cel puţin acest lucru reiese dintr-un drept la replică primit la redacţie din partea Direcţiei Naţionale Anticorupţie faţă de articolul apărut în ziarul nostru cu titlul : ”Lovitură de teatru! Începe calvarul lui Andrei Volosevici la I.C.C.J în cauza în care este acuzat de mare corupţie !”

Dreptul la replică al Direcţiei Naţionale Anticorupţie:

"Ca urmare a publicării, la data de 8 februarie 2020, de către publicaţia dvs. versiunea on-line, a unui articol intitulat, ”Lovitură de teatru! Începe calvarul lui Andrei Volosevici la I.C.C.J în cauza în care este acuzat de mare corupţie !”, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să transmită următorul drept la replică :

Articolul insereză o informaţie falsă menită să inducă ideea că demersurile procurorilor nu se înscriu într-un cadru strict legal, ci ar urmări anumite evenimente politice.

Concret, în articol se fac următoarele afirmaţii:

”Chiar în ziua în care a fost anunţat drept candidat al PNL Ploieşti pentru funcţia de primar la scrutinul local din 2020, Andrei Volosevici a primit o veste proastă !

La Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înregistrat în dată de 7 februarie 2020 apelul declarat de către DNA şi Primăria Ploieşti, prin primarul în funcţie Adrian Dobre, împotriva deciziei Curţii de Apel Ploieşti prin care Volosevici a fost achitat în prima instanţa şi care a fost depus la…..31 decembrie 2019 !

Cauza având ca obiect apelul priveşte infracţiuni de corupţie (Legea nr. 78/2000), traficul de influenţă (art.291 NCP) şi abuzul în serviciu (art.297 NCP) , iar alături de fostul senator Volosevici se află în dosar şi fosta secretara a primăriei, Simona Albu. Dosarul are nr. 122/42/2017.

Exact în ziua în care a devenit candidat la funcţia de primar, Volosevici a devenit şi intimat în apelul penal, calitati incompatibile prin prisma criteriilor PNL, cauza aflându-se în stadiul de camera preliminară. Primul termen urmeaza să fie alocat în cel mai scurt timp.

Rămâne de văzut când şi cum se va soluţiona acest apel, de soluţia ce se va da depinzând multe pe scenă politică ploieşteana. De urmărit !”

           Articolul menţionat denaturează în mod vădit realitatea prin omisiunea inserării datei de declarare a apelului de către D.N.A. – S.T. Ploieşti, aceasta fiind 13 decembrie 2019, aşadar anterioară şi fără legătură cu momentul la care, potrivit articolului, Andrei Volosevici „a devenit candidat la funcţia de primar”.

Data apelului declarat de procurorii DNA- S.T. Ploieşti, 13 decembrie 2019, se poate constata la o simplă verificare a fişei dosarului nr. 122/42/2017 (menţionat  de altfel în articol), listată de pe site-ul I.C.C.J., document public.

31 decembrie 2019 este data la care altă instituţie, nu DNA, a declarat apel în acelaşi dosar.         

Apreciem că modul de redactare a articolului creează o falsă percepţie cititorilor în sensul că apelul declarat de D.N.A. – S.T. Ploieşti ar avea vreo legătură cu anunţarea candidaturii susnumitului pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti, la scrutinul local din 2020. 

În virtutea corectei informări a cititorilor dumneavoastră, vă rugăm să transmiteţi acest drept la replică, în termenul şi în condiţiile prevăzute de normele în vigoare.