Aproape 20.000 de prahoveni din 16 localităţi au rămas fără curent electric în urma vântului puternic care face ravagii în judeţul Prahova. Începând cu ora 22.00 se va institui închiderea traficului rutier de la km 47 Mizil  către Buzău, unde sunt condiţii de cod roşu viscol şi vizibilitate foarte redusă.

ISU Prahova a raportat că sunt afectaţi 18619 consumatori nealimentati cu energie electrica in localităţile Maneciu, Brebu, Varbilau, Malaiesti, Sirna, Tinosu, Vadu Parului, Mizil, Câmpina, Telega, Sotriile, Comarnic, Ţintea, Valea Doftanei, Româneşti, Secaria şi Comarnic.

Pe lista localităţilor unde au apărut deranjamentele figurează Maneciu, Brebu, Varbilau, Malaiesti, Sirna, Tinosu, Vadu Parului, Mizil, Câmpina, Telega, Sotriile, Comarnic, Ţintea, Valea Doftanei, Româneşti, Secaria şi Comarnic.

Zece echipaje Electrica sunt pe teren pentru remedierea defecţiunilor.

În plus, mai mulţi copaci au căzut pe carosabil, iar un incendiu a izbucnit din cauza firelor electrice căzute pe jos. Un acoperiş a fost smuls.

Conform ISU Prahova, din cauza rafalelor de vânt puternic până în acest moment pompierii au acţionat pentru degajarea copacilor căzuţi pe carosabil în Sinaia (3), Breaza (2), Comarnic, Şotriile şi pe DN 1A la ieşire din localitatea Cheia, unde traficul a fost  blocat.

Totodată, pompierii militari au acţionat pentru degajarea elementelor de construcţie în Ploiesti şi Plopeni.

În Breaza, din cauza firelor electrice căzute pe jos, a izbucnit un incendiu de vegetaţie uscată. De asemenea, vântul a smuls un acoperiş de la un bloc la Breaza.

Reamintim că avertizarea de cod portocaliu este valabilă de astăzi începând cu ora 14:00 până în data de 06 februarie, ora 12:00, iar cea de cod roşu este valabilă doar în nordul judeţului, de astăzi de la ora 18:00 până în data de 06 februarie, ora 08:00

ISU Prahova a mai anunţat că începând cu ora 22.00 se va institui închiderea traficului rutier de la km 47 Mizil  către Buzău, unde sunt condiţii de cod roşu viscol şi vizibilitate foarte redusă.