CAS Prahova a emis o informare prin care atenţionează furnizorii de servicii medicale că, în prezent, mai multe categorii de pacienţi asiguraţi beneficiază gratuit de investigaţii paraclinice, indiferent dacă valoarea de contract a fost sau nu depăşită. Cu alte cuvinte, aceşti bolnavi pot face analizele gratuit (analize laborator sau investigaţii imagistice, de ex.) şi în cadrul cabinetelor care se află în relaţie contractuală cu Casa de Asigurări, dar care nu mai au "plafon".

 

"Începând cu data de 1 octombrie 2020, pentru a facilita accesul la investigaţiile medicale paraclinice acordate în ambulatoriul de specialitate, necesare monitorizării pacienţilor cu COVID 19 DUPĂ EXTERNARE, precum şi a pacienţilor diagnosticaţi cu BOLI ONCOLOGICE, DIABET ZAHARAT, CU BOLI CARDIOVASCULARE, BOLI RARE, BOLI NEUROLOGICE ŞI BOLI CEREBROVASCULARE, furnizorii de investigaţii paraclinice POT ACORDA INVESTIGAŢIILE, CHIAR DACĂ DEPĂŞESC VALOAREA DE CONTRACT.

 

Astfel, în momentul solicitării investigaţiilor, furnizorul aflat în relaţie contractuala cu instituţia noastră va efectua, chiar dacă a epuizat fondurile contractate, investigaţiile paraclinice, iar acestea vor fi decontate ulterior de C.A.S. Prahova ca urmare a încheierii unui act adiţional de suplimentare a valorii de contract, după încheierea lunii.

 

Pacientul diagnosticat cu una dintre bolile sus menţionate va informa furnizorul despre tipul de monitorizare specificat pe biletul de trimitere distinct completat de medic, astfel încât să fie programat în timp cât mai scurt pentru efectuarea investigaţiilor recomandate", a transmis CAS Prahova.

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: www.ph-online.ro