Ursoaica de la Cheia şi cei doi pui ai acesteia, care au fost capturaţi de autorităţi în noaptea de miercuri spre joi, sunt duşi de la Grădina Zoologică Bucov la rezervaţia de urşi de la Zărneşti.

Prefectul de Prahova, Mădălina Lupea, a declarat, pentru AGERPRES, că animalele sunt în curs de relocare, acestea fiind transportate de la Grădina Zoologică Bucov la rezervaţia Libearty de la Zărneşti.

Un medic veterinar însoţeşte animalele pe drum, a precizat sursa citată.

Potrivit unui comunicat remis, joi, de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Prahova, animalele, care au omorât, în ultimele zile, zeci de păsări şi iepuri din mai multe gospodării, au coborât din nou în staţiune în noaptea de miercuri spre joi, jandarmii care patrulau în zonă, dar şi localnicii încercând să le alunge.

În urma acestui demers, ursoaica şi puii s-au urcat într-un copac dintr-o curte, iar în acest context au fost anunţate instituţiile competente pentru prinderea lor, respectiv Direcţia Silvică şi Grădina Zoologică Bucov.

Animalele au fost tranchilizate şi duse la Grădina Zoologică Bucov, fiind în afara oricărui pericol.

Acţiunea a fost coordonată de prefectul Mădălina Lupea şi şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Prahova, Liviu Coman.