Un poliţist local din Ploieşti a fost lovit cu maşina de un director din cadrul Consiliului Judeţean. Agentul local a observat că  acesta îşi parcase autoturismul, un Ford,  într-un loc nepermis şi i-a cerut să-i prezinte documentele. Şoferul, foarte surprins de abordare a declarat că nu prezintă documentele unui poliţist local şi a pornit cu maşina. Agentul s-a pus în dreptul maşinii pentru a-l determina pe şofer să oprească, moment în care acesta l-a buşit peste picioare cu bara frontală.

Agentul a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Ploieşti şi a fost diagnosticat cu contuzie genunchi stâng, pareză sciatică periferic extern, piciorul fiindu-i imobilizat în atele gipsate. Acesta se află pentru o perioadă de cinci zile în concediu medical. Cazul a ajuns spre cercetare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti, pentru a se stabili încadrarea juridică a faptei.

Şoferul vinovat se pare că este Ioan Dragomir, director al Direcţiai Judeţene de Protecţie a Plantelor şi de Întreţinere a Drumurilor Judeţene, din cadrul Consiliului Judeţean Prahova. Interesant este că în declaraţia sa de avere completată în iunie 2013, nu figurează nici un autoturism.

Poliţiştii locali au câteva atribuţii şi pe Codul Rutier. Aceştia pot da amenzi pentru parcări neregulamentare, pentru intrarea pe interzis şi alte câteva contravenţii rutiere.