Patru spitale sunt pregătite să trateze pacienţii COVID-19. Astfel, potrivit DSP Prahova, 120 de noi locuri de cazare sunt pregătite pentru a trata pacientii bolnavi de coronavirus la Floreşti, Băicoi, Breaza şi Câmpina (Voila). 

2043 de persoane s-au infectat cu virusul SARS-CoV2 de la începutul pandemiei în judeţul Prahova. Dintre acestea 240 au fost declarate vindecate şi externate, iar 83 au decedat. Ultimul deces a fost înregistrat în cazul unui bărbat, în vârstă de 71 de ani, cu comorbidităţi.

Dintre persoanele confirmate cu noul , patru sunt dintr-o unitate de administraţie publică locală de pe raza judeţului. Prin urmare, aici a fost luată decizia sistării activităţii până pe 6 august 2020 şi dezinfecţia spaţiului, iar serviciile de relaţii cu publicul sunt asigurate, în acest interval, doar online.

Conform datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Prahova, în spitalele din judeţ, unde sunt trataţi bolnavi , în secţiile de Terapie Intensivă, sunt internaţi 27 pacienţi, dintre care 18 sunt ventilaţi.

Ca urmare a supraaglomerării spitalelor şi secţiilor destinate tratării pacienţilor COVID-19, dar şi pe fondul tendinţei de creştere de la o zi la alta a numărului de cazuri nou confirmate, prin Ordin al ministrului Sănătăţii a fost luată decizia ca alte patru spitale din Prahova să aibă secţii distincte pentru persoanele infectate cu noul . Acestea sunt în Băicoi, Floreşti, Breaza şi Câmpina, cumulând aproximativ 120 de locuri. Aici vor fi trataţi doar pacienţi asimptomatici care au nevoie de îngrijire medicală şi simptomatici, dar cu forme uşoare ale bolii. Secţia de la Breaza a fost deja amenajată şi va putea primi, momentan, 20 de pacienţi, la secţia Spitalului de Psihiatrie Voila din Câmpina sunt trataţi, în prezent, pacienţii depistaţi pozitiv în focarul identificat în această săptămână, iar celelalte două secţii de la Băicoi şi Floreşti sunt în curs de pregătire, conform precizărilor DSP Prahova.  

Prefectura Prahova reaminteşte faptul că începând de astăzi, 1 august 2020, purtarea măştii, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie şi în spaţiile deschise aglomerate din Prahova, între intervalele orare: 07.00-11.00 şi 15.00-23.00, conform Hotărârii nr.42/2020 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova. Exceptaţi de la această regulă sunt copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

Spaţiile şi intervalele orare au fost stabilite, la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică, luând în considerare probabilitatea prezenţei concomitente a unui număr mare de persoane între orele şi în locurile unde se constată dificultăţi în asigurarea distanţei fizice de protecţie sanitară, conform legii. De altfel, momentan, a fost lăsată la opţiunea fiecăruia purtarea măştii între orele 11.00-15.00 deoarece temperaturile sunt foarte ridicate în intervalul amintit, iar masca ar putea să nu mai aibă utilitatea dorită pentru unele persoane care au diverse afecţiuni. 

Cetăţenii sunt sfătuiţi să se informeze doar din surse oficiale, dar şi să apeleze pentru recomandări sau alte informaţii la TELVERDE - 0800.800.358.