Magistraţii de la Judecătoria Ploieşti susţin demersurile efectuate de personalul auxiliar din cadrul instanţelor judecătoreşti pentru menţinerea pensiei de serviciu a acestei categorii profesionale.  Începând de joi, 23 ianuarie, judecătorii de la Judecătoria Ploieşti  vor judeca numai cauzele urgente.

 

Decizia cu privire la judecarea doar a cauzelor urgente a fost luată, miercuri, în cadrul Adunării Generale a Judecătorilor din cadrul Judecătoriei Ploieşti.

 

Celelalte cauze aflate pe rolul instanţelor se vor amâna până la retragerea sau respingerea propunerii legislative de eliminare a pensiilor de serviciu ale magistraţilor.

 

Comunicatul Judecătoriei Ploieşti:

 

Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Judecătoriei Ploieşti, întrunită la data de 22.01.2020, în cvorum legal a adoptat următoarele rezoluţii:

 

1. Începând cu data de 23.01.2020 până la retragerea sau respingerea propunerii legislative de eliminare a pensiilor de serviciu ale magistraţilor, se vor judeca doar cauzele urgente, celelalte cauze urmând a fi amânate.

 

Se consideră urgenţe:

a) În materie penală – dosarele cu măsuri preventive, cauzele date în competenţa judecătorului de drepturi şi libertăţi, dosarele cu persoane private de libertate, dosarele în care s-a împlinit termenul de prescripţie ori urmează a se împlini în următoarele 6 luni şi cererile de liberare condiţionată.

b) În materie civilă – ordinele de protecţie, ordonanţele preşedinţiale, delegarea autorităţii părinteşti, cererile de suspendare provizorie a executării silite, cererile de evacuare pe procedura specială instituită de art. 1034-1049 Cod procedură civilă, cererile având ca obiect măsuri asigurătorii, asigurarea dovezilor şi încuviinţările de executare silită.

2. Susţinerea demersurilor efectuate de personalul auxiliar de specialitate din cadrul instanţelor judecătoreşti pentru menţinerea pensiei de serviciu a acestei categorii profesionale.