Veste extrem de proastă pentru Adrian Dobre, primarul Ploieştiului.

Tribunalul Prahova l-a achitat pe fostul primar al Ploieştiului Andrei Volosevici în dosarul instrumentat de DNA, privind finanţarea clubului Petrolul Ploieşti. Achitată a fost şi Simona Albu, fostul şef al Serviciului Juridic în cadrul Direcţiei Juridice a Primăriei municipiului Ploieşti.

Hotărârea Tribunalui Prahova:

"Constată că legea penală mai favorabilă inculpatului Volosevici Andrei Liviu este Codul penal în vigoare. (...) achită pe inculpatul Volosevici Andrei Liviu, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui folos necuvenit (...) achită pe inculpatul Volosevici Andrei Liviu pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă(...) achită pe inculpatul Volosevici Andrei Liviu pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă II. Constată că legea penală mai favorabilă inculpatei Albu Simona este Codul penal în vigoare. (...) achită pe inculpata ALBU SIMONA, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui folos necuvenit. În baza art. 397 C.pr.pen. rap la art. 25 alin. 5 C.pr.pen. lasă nesoluţionată acţiunea civilă formulată de către partea civilă Unitatea Administrativ Teritorială mun. Ploieşti împotriva inculpaţilor Volosevici Andrei Liviu şi Albu Simona. În baza art. 397 alin. 5 C.pr.pen. menţine sechestrul asigurător instituit prin Ordonanţa nr. 97/P/2012 din data de 07.06.2016 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând inculpaţilor Volosevici Andrei Liviu şi Albu Simona. În baza art. 398 C.pr.pen. rap. la 275 alin. 3 C.pr.pen. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia", se arată în soluţia Tribunalului Prahova.

Hotărârea poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.Vă reamintim că DNA a început urmărirea penală faţă de Andrei Volosevici în martie 2016, declanşarea anchetei determinându-l pe acesta să renunţe la candidatura pentru un nou mandat de primar al Ploieştiului.

Din păcate, Adrian Dobre, deşi este un produs exclusiv marca Andrei Volosevici, nu a avut bunul simţ de a saluta public achitarea fostului său mentor şi prieten. Probabil actualul edil al Ploieştiului este prea ocupat cu cheltuirea iresponsabilă a banului public pe grădiniţe supraevaluate, cu comisioane incluse!

Soluţia de astăzi a Tribunalului Prahova dă o altă turnură alegerilor locale pentru desemnarea primarului Ploieştiului din 2020.