Toţi angajaţii poliţiei locale care au statut de funcţionar public sau de personal contractual vor beneficia de dreptul la norma de hrană acordat de autorităţile locale, în limita bugetului, conform unei ordonanţe de urgenţă aprobate, miercuri, de Guvern. 

Astfel, a fost extins acest drept pentru încă 5.041 de salariaţi din poliţia locală, personal contractual şi funcţionari publici, care nu ar fi beneficiat de norma de hrană conform prevederilor deja în vigoare.

Începând cu acest an, autorităţile locale pot acorda, în limita bugetului aprobat, prin hotărâre a consiliului local, norma de hrană pentru poliţiştii locali, drept de care nu beneficia însă întregul personal al poliţiei locale.

Poliţiştii locali vor primi norma de hrană fie în natură (prin unităţi proprii sau servicii externalizate), fie în bani ( o alocaţie valorică zilnică), în funcţie de hotărârea consiliului local.

De norma de hrană va beneficia şi personalul încadrat pe o perioadă determinată de timp pe posturile devenite temporar vacante.

Norma de hrană de care vor beneficia poliţiştii locali va fi plătită din bugetele locale. Anul trecut, numărul maxim de posturi pentru personalul poliţiei locale a fost de 16.509 locuri.

Decizia Guvernului lămureşte lucrurile şi la Poliţia Locală Ploieşti, instituţie care s-a confruntat cu un protest spontal la finalul săptămânii trecute. Agenţi au refuzat să mai patruleze deoarece nu primiseră sumele reprezentând norma de hrană pentru lunile ianuarie şi februarie.