Cinci comune prahovene sunt pe lista celor 1780 de localităţi din Europa care vor primi câte un voucher de 15.000 de euro de la Comisia Europeană pentru a cumpăra şi instala echipamente Wi-Fi (puncte de acces fără fir) în locuri precum bibliotecile, muzeele, parcurile sau pieţele publice. În total, 142 de localităţi din România vor benefiacia de această facilitate.

Beneficiarii au fost selectaţi în urma celei de-a treia runde de înscrieri în programul WiFi4EU, derulate în luna septembrie, pentru care suma disponibilă a fost de 26,7 milioane de euro.

Localităţile beneficiare au fost selectate din peste 11.000 care au depus cereri, la nivelul UE.

Cele 1.780 de administraţii locale declarate câştigătoare în această rundă completează lista cu 6.200 de beneficiari selectaţi în etapele anterioare.

În Prahova au fost declarate câştigătoare, în această etapă, localităţile Cocorăştii Mislii, Sângeru, Starchiojd, Bălţeşti şi Târgşoru Vechi.

În primele două etape au fost selectate, ca beneficiari, din Prahova, localităţile Bucov, Fântânele, Mizil, Ariceştii-Rahtivani, Berceni, Drajna, Dumbrava, Câmpina, Azuga, Băicoi şi Sinaia.