Jandarmii prahoveni şi-au ajutat colegii din Buzău pentru salvarea a doi pui de urs căzuţi  într-un puţ în localitatea buzoiană Grebănu. Salvarea a fost extrem de dificilă deoarece ursoaica era în apropiere.

Potrivit Jandarmeriei Buzău, paznicul fondului de vânătoare de pe raza localităţii buzoiene Grebănu a auzit sunete de animale care păreau captive şi a alertat autorităţile. Jandarmii au descoperit doi pui de urs căzuţi într-un puţ.

Au chemat în ajutor colegii din Prahova, care sunt specializaţi în astfel de intervenţii şi alături de pădurari şi de câţiva poliţişti şi pompieri, au început misiunea de salvare. O parte din echipă căuta soluţii pentru salvarea puilor, iar ceilalţi făceau zgomot pentru a tine la distanţă ursoaica mamă, aflată la câteva sute de metri distanţă.

Pentru salvarea primului pus, în puţul abandonat a fost introdus un trunchi de copac pe care animalul sălbatic s-a căţărat şi a reuşit să iasă singur.

Pentru salvarea celui de-al doilea pui s-a apelat la soluţia tranchilizării pentru a fi scos, deoarece acesta părea rănit şi nu putea ieşi singur.

După ce au fost scoşi din puţul părăsit, urşii au fost lăsţi în libertate.