De la începutul lunii octombrie 2019 şi până în prezent, poliţiştii locali au confiscat patru atelaje hipo, depistate pe străzile Elena Doamna, Apelor şi Podul Înalt, proprietarii căruţelor încălcând astfel prevederile Hotărârii Consiliului Local nr. 432/2018 privind interzicerea accesului şi deplasării căruţelor şi vehiculelor trase sau împinse cu mâna care circulă ilegal în municipiul Ploieşti. Totodată, aceştia au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare totală de 2.250 lei.

 

De asemenea, pentru abandonarea deşeurilor menajere şi a materialelor rezultate din construcţii, a  resturilor vegetale, electrocasnicelor şi a mobilierului scos din uz pe domeniul public, pentru depozitarea deşeurilor pe platformele gospodăreşti în afara recipienţilor, precum şi pentru nedeţinerea contractelor încheiate cu firma de salubritate autorizată din municipiu, au fost aplicate în total 29 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 22.500 lei.

 

Sancţiunile contravenţionale au fost aplicate în timpul acţiunilor specifice de patrulare şi monitorizare, dar şi ca urmare a sesizărilor venite din partea cetăţenilor.