Peste 1000 de persoane au participat, marţi seară, în centrul oraşului prahovean Câmpina, la o acţiune în memoria celor cinci victime ale accidentului de pe DN 1, acţiunea fiind, potrivit participanţilor, şi un protest faţă de "indiferenţa” autorităţilor în privinţa siguranţei circulaţiei pe DN 1, scrie Mediafax

Acţiunea, organizată de angajaţii unei societăţi comerciale din localitate, a fost, totodată, un protest faţă de ceea ce organizatorii şi participanţii au numit "indiferenţa” autorităţilor în ceea ce priveşte siguranţa traficului rutier pe DN 1, cel mai circulat tronson de drum din România.

Rude, prieteni, cunoscuţi ai celor cinci victime, colegi ai copilului de 11 ani mort în accident, elevi la Colegiul Naţional "Nicolae Grigorescu" din Câmpina, dar şi oameni care nu-i cunoşteau pe cei cinci, dar care au fost impresionaţi de drama lor, au venit îmbrăcaţi în negru la acţiunea care s-a desfăşurat în centul municipiului.

Organizatorii au amplasat, pe o scenă, fotografiile celor cinci victime, dar şi bannere cu mesaje precum: "De câte victime este nevoie să se trezească CNADNR şi să-şi facă datoria?”, "Câţi oameni trebuie să mai moară?”, "Până când, CNADNR?” şi "Plătim cu viaţa indiferenţa Companiei Naţionale de Drumuri”. Participanţii au purtat pancarte cu mesajele: "STOP indiferenţei”, "Vrem separatoare de sens”, "Alocaţi bani Poliţiei Rutiere!” şi "Anual testaţi psihologic şoferii”.

În discursurile lor, organizatorii au acuzat Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, despre care au afirmat că este "vinovatul moral” al acestui accident.

Organizatorii le-au oferit participanţilor câte o floare şi i-au rugat pe aceştia să semneze o petiţie adresată CNADNR, prin care solicită acestei instituţii să se ocupe de "„asigurarea de către autorităţi a siguranţei traficului rutier pe DN1”.

Acţiunea, care a durat aproximativ două ore, s-a desfăşurat fără incidente, zona fiind asigurată de poliţişti, poliţişti locali şi jandarmi.

CNADNR a precizat, marţi, în contextul tragediei de pe DN1 în care au murit şase oameni, că acest drum are, pe sectorul cuprins între km 8+500 (zona Băneasa) şi km 100+000 (zona localităţii Cornu), 39,29 de kilometri de separatoare de trafic.

"Pe drumul naţional DN 1, pe sectorul de drum cuprins între km 8+500 (zona Băneasa) şi km 100+000 (zona localităţii Cornu), sector prevăzut cu patru benzi de circulaţie, partea carosabilă este prevăzută cu un total de 39,29 km separator de trafic, astfel: 8,2 km - separator tip insulă mediană; 31, 09 km - separator parapete prefabricat de beton, tip New Jersey", precizează Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADR), într-un comunicat remis MEDIAFAX.

CNADR estimează că amplasarea separatorului va fi demarată la sfârşitul acestui an sau cel mai târziu la începutul anului 2015, locaţiile pe DN 1 urmând a fi stabilite de comun acord cu Inspectoratul General al Poliţiei Române - Direcţia Rutieră.

Tragedia rutieră în care au murit şase persoane a avut loc sâmbătă seară, la kilometrul 81 al DN1, între Ploieşti şi Câmpina, după ce George Dumitru, în vârstă de 28 de ani, a intrat cu maşina pe contrasens, unde a lovit un autoturism BMW X3 în care se aflau cinci persoane.

În urma impactului extrem de violent, atât şoferul care a provocat accidentul, cât şi cei cinci ocupanţi ai maşinii care circula regulamentar au murit pe loc.

Principala ipoteză luată în calcul de anchetatori este că tânărul de 28 de ani, George Dumitru, din Bucureşti, ar fi încercat să se sinucidă. Ipoteza a fost conturată după ce George Dumitru a lăsat pe contul său de Facebook un mesaj prin care îşi lua adio de la cunoscuţi.

În acest caz, Poliţia Prahova a deschis dosar de cercetare penală pentru omor din culpă.

SURSA: Mediafax