CSM Ploieşti a anunţat că lucrările derulate în ultimele săptămâni la Bazinul Vega, singurul aflat în administrarea autorităţilor locale ploieştene, se apropie de final, iar obiectivul ar putea fi redeschis publicului în câteva zile.

“Închis pe data de 12 august, bazinul a fost supus mai multor operaţiuni care se impuneau la un moment dat, pe lângă igienizarea zonei vestiarelor şi, implicit, a duşurilor, fiind recondiţionată ţeava care asigură încălzirea apei. Lungă de circa 170 de metri, aceasta a fost sudată, dată cu grund şi vopsită, redevenind, astfel, funcţională. Bineînţeles, bazinul a fost, şi el, spălat, iar în weekend a fost umplut cu apă. Urmează câteva zile în care apa va fi încălzită, aşteptându-se să ajungă la temperatura de 28-29 de grade Celsius, dar va fi şi tratată zilnic pentru a putea dobândi parametrii impuşi de normele Direcţiei de Sănătate Publică Prahova”, au anunţat reprezentanţii Clubului Sportiv Municipal Ploieşti, într-un comunicat de presă

Aceştia au precizat că, probabil, Bazinul Vega va fi redeschis în a doua parte a săptămânii viitoare.

Bazinul Vega este singurul aparţinând administraţiei locale şi, în ciuda micilor intervenţii efectuate periodic, acesta continuă să se degradeze, deoarece situaţia juridică a terenului pe care este amplasat nu permite efectuarea de investiţii majore.

Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul oficial al CSM Ploieşti, în perioadele de funcţionare Vega este deschis nu numai sportivilor care se antrenează aici, ci şi publicului larg, de luni până vineri, în intervalele 14.00-15.00 şi 19.30-20.30, iar sâmbăta în intervalul orar 14.00-15.00. Tariful de acces este de 10 lei/persoană.