Incredibil! Hotărârea Consiliului Local Ploieşti prin care tariful gigacaloriei este majorat este ilegală. Conform avocatului George Botez, consilier local, hotărârea adoptată de aleşii locali pe 25 aprilie este ilegală şi ar putea fi revocată.

“Am analizat HCL nr. 129/2019 prin care s-a majorat preţul la gigacalorie şi am constatat că încalcă legea. Din păcate, colegii mei, consilierii locali, au fost induşi în eroare de primarul Dobre şi de secretarul primăriei, primul fiind iniţiatorul hotărârii, iar cel de-al doilea, semnatar pentru legalitate. După o riguroasă analiză am identificat patru motive de nelegalitate, dintre care două, în opinia mea, cu posibile serioase conotaţii penale. Tocmai de aceea mă voi adresa consiliului cu o cerere de revocare a hotărârii, iar în caz de neadmitere a ei, voi atacă hotărârea în contencios.

Aşa se întâmplă când un primar incompetent joacă pe degete un oraş şi, mai ales, când este lăsat să o facă. Se tot spune că nu are sprijinul consiliului, ceea ce este fals. Dar, cum nu eşti acolo sau pe faza, cum face cate o traznaie de răsună munţii ! Dacă aşa arată o “negociere” cu Dalkia, iar rezultatul este dublarea preţului la gigacalorie, îmi închipui de ce Dobre nu a reuşit să îşi facă un business propriu. Nu avea, săracul, nicio şansă!”,
  ne-a declarat avocatul Botez.

Cu alte cuvinte, dacă hotărârea va fi revocată, ploieştenii vor plăti vechiul tarif pentru gigacalorie.

Vă reamintim că pe 25 aprilie, aleşii locali au decis că noul tarif al gigacaloriei este de 271,34 lei+TVA.