Barbatul care pe 22 decembrie 2020 a dat foc unei case de schimb valutar din Ploieşti şi a rănit o angajată  a fost arestat pentru 30 de zile pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie şi distrigere.

 Iuliana Mihoc, procurorul de caz, a anunţat că este vorba despre un bărbat în vârstă de 42 de ani, cetăţean egiptean, care locuia fără forme legale în Ploieşti, dar cu permis de şedere în România obţinut în urmă cu aproximativ un an. În timpul anchetei acesta a refuzat să vorbească şi să motiveze în vreun fel acţiunile sale.

Din cercetări şi declaraţiile celor două angajate care se aflau în acea zi în casa de schimb valutar a reieşit că în jurul orei 11.40, bărbatul a intrat în casa de schimb şi le-a prezentat celor două femei un bilet prin care solicita bani. Mai mult, prin câteva cuvinte le-a şi spus că vrea banii din casă.

Anchetatorii au intrat şi în posesia unor imagini de la benzinăria din care atacatorul luase înainte 2 litri de combustibil pe care i-a aruncat în casa de schimb şi i-a aprins cu ajutorul unei brichete.

Una dintre angajate a avut nevoie de 15 zile de îngrijiri medicale, suferind arsuri la momentul în care a reuşit să iasă din casa de schimb valutar.

Egipteanul a primit mandatul de arestare preventivă în data de 4 ianuarie 2021, iar cercetările continuă.