Trei ani de închisoare cu suspendare este pedeapsa decisă de judecătorii Tribunalului Dâmboviţa în dosarul fostei şefe de la Resurse Umane din Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Florica Preda. Este vorba despre dosarul penal pentru luare de mită care a fost strămutat de la Tribunalul Prahova la instanţa similară din Dâmboviţa. Decizia nu este definitivă. 

Pe lângă anii de închisoare cu suspendare,  Preda a fost obligată de instanţa de fond ca, după decizia finală în dosar, să facă şi muncă în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile fie la Biblioteca Judeţeană „Nicolae Iorga” Ploieşti, fie la CSM Ploieşti – Hipodrom Ploieşti.

Magistraţii au mai decis şi confiscarea  sumelor de 25.450 lei şi 500 euro, considerate a fi fost dobândite prin săvârşirea infracţiunii de luare de mită, de asemenea, a sumelor  de 9.553 lei, 40.930 euro, 1.350 dolari şi 80 lire care ar proveni din activităţi infracţionale (sume ce au fost ridicate de la domiciliul acesteia), asupra cărora a fost instituit sechestrul asigurător.