Doru Ciocan, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice, a declarat că intenţionează să promoveze un proiect de lege prin care, în mod practic, consumatorii de energie termică de la sistemul centralizat să fie obligaţi să nu mai închidă caloriferele. Prin această măsură propusă, s-ar urmări menţinerea unei temperaturi minime în apartamente, cu dublu scop : că apartamentul să nu se încălzească indirect prin pereţii comuni cu celelalte apartamente şi cu spaţiile comune, iar cel de-al doilea l-ar constitui menţinerea în stare bună a blocurilor de locuinţe. În acest mod s-ar ajunge la o factură minimă calculată pe suprafaţa fiecărui apartament.

Trebuie să ne gândim şi la sănătatea clădirilor, aşa ceauşiste cum sunt ele!” a declarat Ciocan cu ocazia interviului acordat.

O asemenea idee, coroborată cu creşterea permanentă a preţului la gigacalorie, nu poate fi decât vădit în favoarea operatorilor de energie termică, aceştia văzându-se protejaţi în interesele lor în fata avalanşei de cereri de debranşare de la sistemul centralizat. Poziţia preşedintelui ANRSC este absolut curioasă deoarece menirea instituţiei pe care o conduce nu este aceea de a „lega” consumatorii de calorifere şi, cu atât mai puţin, de a se preocupa de sănătatea clădirilor. Probabil că jocurile de interese la acest nivel sunt extrem de mari, iar domnul preşedinte a uitat care este fişa postului său.

Sursa: www.capitalismpepaine.com