Zilele acestea, la Ministerul Economiei va fi convocată o întrunire în care se va discuta, concret, despre trecerea Minei Unirea a Salinei Slănic (zona turistică) în administrarea Consiliului Judeţean Prahova, potrivit declaraţiei preşedintelui CJ, Bogdan Toader.

Preşedintele CJ a lansat ideea transferului în subordinea Consiliului Judeţean a salinei turistice de la Slănic încă de la începutul acestui an, tema fiind reluată în cadrul vizitei recente în judeţul Prahova a ministrului Economiei, Mihai Fifor.

Tratativele vor trebui să fie duse şi în relaţia directă cu Salrom (companie în care statul român deţine 51% din acţiuni), pentru clarificarea modului în care se va realiza accesul turiştilor în Mina Unirea după semnarea trecerii în administrarea CJ Prahova a acestui obiectiv turistic.

Transferul la Consiliul Judeţean Prahova al salinei turistice ar putea însemna atât revigorarea oraşului prahovean, dar şi investiţii în modernizarea Minei Unirea, rămasă mult în urma unor obiective similare din ţară, cum sunt Salina Turda şi Salina Praid.


SURSA: Ziarul Prahova