Panică la UPG Ploieşti. Un apel la 112, dat în jurul orei 11.00, de la UPG Ploieşti, care anunţa că tânără acuză stări de rău, s-a transformat într-o alertă în toată regula.

50 de persoane au fost evacuate din cauza unui miros iritant a cărui origine nu este cunoscută.  Printre cei aflaţi la faţa locului circulă mai multe ipoteze, cum că ar fi vorba despre o scurgere de gaze, utilizarea unui spray lacrimogen sau rezultatul unui experiment efectuat într-un laborator de chimie.

Autorităţile nu au indicat sursa mirosului, dar la faţa locului s-a deplasat o echipă a APM Prahova, pentru efectuarea de măsurători. De asemenea, ISU intervine cu un echipaj SMURD, autospeciala de transport personal şi victime multiple şi o grupă operativă.

În plus, a fost anunţată sosirea, la Ploieşti, a autospecialei CBRN, de la ISISU Ciolpani. Aceasta a mai intervenit şi acum 10 zile, în Mimiu, în cazul incendiului uriaş de la depozitul de mase plastice, care a degajat în aer fum toxic.

Zece persoane acuză stări de greaţă, ameţeli şi pierderi de cunoştinţă. Un băiat şi o fată au fost preluaţi de Ambulanţă.

Conform măsurătorilor, nu s-au identificat gaze sau alte substanţe periculoase. Incidentul s-a produs într-un laborator de la etajul al patrulea din clădirea UPG.

Din primele concluzii ale ISU şi ale departamentului CRBN substanţe chimice, radiologice şi nucleare, se pare că în incinta UPG ar fi fost folosit un spray iritant lacrimogen, a explicat purtătorul de cuvânt al UPG, Anca Dobrinescu.