Festivalul Ţuicii din Vălenii de Munte sau „Serbările Toamnei“ a fost oficial deschis pe ritmurile patriotice ale fanfarei Consiliului Judeţean şi evident prin omniprezenţa tăierii de panglică. Aproape toţi consilierii judeţeni din arcul puterii, un europarlamentar, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Cosma şi câţiva parlamentari au „descins“ în piaţa oraşului la invitaţia primarului Florin Constantin. S-au ţinut discursuri mobilizatoare pe o scenă, iar senatorul Daniel Savu a recunoscut că se află în plină campanie electorală. De remarcat, că din public, discret îi urmărea senatorul Ion Luchian şi deputatul Mircea Roşca. Toţi oficialii s-au oprit apoi pe la standuri pentru a degusta şi cumpăra ţuică, brânză sau pastramă.

Peste 300 de agenţi economici şi 40 de producători participă la acest eveniment aflat la 17-a ediţie. Târgul se va desfăşura pe durata a trei zile (24-26 octombrie).

Târgul era plin cu standuri la care se putea găsi ţuică, rachiu, palincă, pastramă, şuncă, brânză, caşcavea, dar şi terase de la care se ridicau vălături de fum de la grătare.

Preţurile unui litru de ţuică de Văleni variau între 25-30 de lei, în funcţie de vechime şi tăria alcoolică.