Traficul rutier a fost oprit, duminică, pe autostrada A3, Bucureşti - Ploieşti după ce o autocisternă încărcată cu motorină şi benzină s-a răsturnat pe sensul de mers către Bucureşti, iar din autovehicul s-a scurs combustibil. În urma accidentului, nu s-au înregistrat victime.

Potrivit Poliţiei Române, sâmbătă, în jurul orei 11.00, traficul rutier a fost oprit pe autostrada A3, Bucureşti - Ploieşti, la kilometrul 51+800, pe sensul către Bucureşti, după ce şoferul unei autocisterne încăcate cu benzină şi motorină a pierdut controlul direcţiei, iar autovehiculul de mare tonaj s-a răsturnat în afara părţii carosabile. În urma accidentului nu s-au înregistrat victime.

La faţa locului s-au deplasat lucrători ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi poliţişti care au luat măsuri de asigurare a zonei unde a avut loc accidentul.

Potrivit lui Cătălin Bocai, din cadrul Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, cisterna este încărcată cu 22 de tone de benzină şi motorină, iar în prezent echipele de intervenţie încearcă transbordarea combustibilului în altă cisternă. Bocai a precizat că circulaţia rutieră, blocată pe ambele sensuri ale autostrăzii, ar putea fi reluată în aproximativ 50 de minute.

Bocai a spus că după răsturnarea cisternei au existat scurgeri de combustibil din autovehicul, însă acestea au fost stopate de către reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, care intervin la locul accidentului, urmând să transbordeze combustibilul în altă cisternă.

Reprezentantul Infotrafic a mai spus că în urma accidentului nicio persoană nu a fost rănită şi că este posibil ca acesta să se fi produs fie din cauza unei defecţiuni tehnice, fie dintr-o eroare umană, şi anume ca şoferul să fi adormit la volan, în condiţiile în care din primele date a reieşit că şoferul a pierdut controlul asupra direcţiei.

De asemenea, Bocai a spus că în prezent în zonă nu există risc de explozie şi că, iniţial, traficul rutier nu a fost oprit, însă acest lucru a fost făcut ulterior la solicitatea reprezentanţilor ISU Prahova, care intervin la faţa locului.