Avertizarea Cod Galben de ninsori şi viscol emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) pentru 16 judeţe din ţară rămâne valabilă până miercuri la ora 14.
Centrul INFOTRAFIC informează că nu au fost sunt semnalate tronsoane de drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia întreruptă din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile sau a unor accidente rutiere. Se circulă, în condiţii de iarnă pe mai multe drumurile din 12 judeţe printre care şi Prahova. Pe unele artere rutiere din zonele amintite, stratul de zăpadă amestecată cu material antiderapant măsoară între 1 -3 cm.

În Prahova nu există drumuri blocate şi se circulă normal. Angajaţii SDN au intervenit cu 25 de utilaje şi au împrăştiat material antiderapant.

Conducătorii auto trebuie să cunoască faptul că pe suprafeţele acoperite cu gheaţă, zăpadă sau polei este obligatoriu să circule cu autovehicule echipate cu anvelope de iarnă. Neîndeplinirea acestei condiţii legale constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 720 de lei la 1600 de lei şi cu reţinerea certificatului de înmatriculare.