Adrenalină, acrobaţii spectaotuculoase, motoare turate la maxim...Totul sub privirile a câtorva sute de spectatori care au venit să urmărească mitingul aviatic care a închis Campionatul Mondial de Acrobaţie cu Avionul, eveniment care a avut loc la Strejnic, lângă Ploieşti, în perioada 15-25 august 2018.

A fost spectacol, piloţii demonstrând spectatorilor de ce sunt cei mai buni din domeniu. Au avut demonstraţii şi cei trei care au ocupat primele locuri ale  Campionatului Mondial de Acrobaţie cu Avionul: Bastien Le Roux (locul 2- Franţa), ploieşteanul Andrei Şerbu (locul 3) şi americanul Michael Lents (SUA locul 5). Primul loc al campionatului a fost ocupat de rusul Roman Ovchinnikov.

Pe echipe podiumul a fost ocupat de Franţa. SUA şi România, piloţii români reuşind o performanţă senzaţională, clasându-se pe locul 3 înaintea Rusiei.

Mitingul aerian a fost condimentat cu evoluţiile senzaţionale ale Hawks of Romania şi Yakărilor Acrobaţi, dar şi cu un solo senzaţional al ploieşteanului Andrei Şerbu, care în faţa propriilor fani a folosit cele mai periculoase acrobaţii, smulgând ropote de aplauze spectatorilor.