Consiliul Judeţean Prahova a iniţiat, în ultimii ani, o serie de proiecte care vizează reducerea numărului de accidente care se produc în „punctele negre” aflate pe principalele artere rutiere ale judeţului. Prin colaborarea cu reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi ai Poliţiei Române, administraţia judeţeană caută variante pentru restrângerea la minimum a accidentelor de circulaţie, prin realizarea unor lucrări destinate creşterii siguranţei în traficul rutier.

 

Unul dintre aceste obiective este sensul giratoriu din zona benzinăriei LukOil, de la ieşirea din Ploieşti spre Braşov, proiect iniţiat la propunerea preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader. După procedurile de achiziţie derulate de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, au demarat lucrările pentru realizarea acestui sens giratoriu care va fluidiza circulaţia rutieră în zona respectivă şi va conduce la creşterea siguranţei în trafic. Lucrările au început în data de 2 aprilie 2019, după ce reprezentanţii Secţiei Drumuri Naţionale Ploieşti au predat amplasamentul constructorului care a câştigat licitaţia – Pragosa România. Valoarea lucrărilor de execuţie a sensului giratoriu menţionat este de 2,11 milioane de lei, termenul de finalizare a obiectivului rutier fiind stabilit, prin contract, la şase luni de la ordinul de începere (18 martie 2019).

 

În prezent, Consiliul Judeţean Prahova a iniţiat consultări cu reprezentanţii CNAIR şi ai Poliţiei Rutiere pentru luarea unei măsuri de urgenţă în vederea reducerii riscului în trafic la intersecţia dintre DN1 şi DJ101I – strada Buda. Până la finalizarea proiectului Consiliului Judeţean Prahova de construire a unui pasaj rutier denivelat peste DN1 (Centura de Vest a Ploieştiului), se va analiza restricţionarea accesului spre Buda, pentru prevenirea accidentelor rutiere grave produse în această zonă. Ultimul eveniment soldat cu răniţi a fost înregistrat marţi, 9 aprilie 2019, când cinci autoturisme au intrat în coliziune în intersecţia respectivă.